В американському місті хочуть зробити володіння зброєю обов’язковим

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 30.04.2013 12:53 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20562

Міська рада Крейга, штат Колорадо (США), обговорює законопроект, згідно якого кожна родина муситиме мати «сучасну спортивну гвинтівку», а саме будь-яку напівавтоматичну гвинтівку центрального бою зі змінним магазином.

Пропозиція була сформульована мешканцем міста Руммелем Крейгом (Craig Rummel , і містить виключення для людей, які через розумові чи фізичні вади не можуть мати вогнепальну зброю, людей, які за законом не мають права володіти вогнепальною зброєю, і людей, які виступають проти володіння вогнепальною зброєю з релігійних чи особистих мотивів, повідомляє сайт Української асоціації власників зброї.

"Вугілля, електростанція і мисливство - це все, що ми пропонуємо тут, в Крейгу" передають слова Руммеля Крейга місцеве видання «Craig Daily Press». "Занадто довго законодавчі збори штату пригнічують нас, вони руйнують нашу економіку. Наших голосів не чують, але якщо ми приймемо цей закон, його підхоплять інші, і вони будуть змушені прислухатися до нас."

Ініціатива Руммеля є прямим протестом проти недавнього гаряче оскаржуваного пакету законів про контроль над вогнепальною зброєю, що був прийнятий в Колорадо. Нові закони, серед іншого, встановлюють обмеження ємності магазину та кримінальну відповідальність за приватний продаж зброї.

Ці нові закони піддавалися критиці, як неправомірні, багатьма людьми, включаючи більшість шерифів штату. На сьогоднішній день, 43 з 62 шерифів Колорадо об’єдналися в позові проти держави і цих законів.

Шериф повіту Елберт Шейн Хіп і шериф повіту Дуглас Девід Вівер очолюють шерифів Колорадо в їх боротьбі проти кількох нових законів. "Демократичні законодавці-екстремісти чомусь вирішили, що зробити так, щоб вам важче було себе захистити, означає вас убезпечити", сказав Хіп.

"Демократичні законодавці-екстремісти продовжують ігнорувати волю народу в пошуках своїх особистих і політичних вигод." "Я не думаю, що закони убезпечать людей", пише Вівер. "Більш суворі закони про зброю не позбавлять злочинців можливості її отримувати. Закони тільки ускладнять громадянам самозахист".

Колорадо втратило багато робочих місць через те, що такі компанії, як Magpul, HiViz і The Outdoor Channel виїхали з штату на знак протесту проти нових законів про зброю. Крім того, мисливці з усієї країни бойкотуватимуть штат.

Адвокат, автор і аналітик Девід Копель займатиметься позовом шерифів. "Вони зробили незаконним аксесуар, який важливий для застосування вогнепальної зброї," сказав Копель. "Крім того, за новим законом, якщо ваш друг з іншого міста приїхав в гості, і ви позичили йому свою зброю для полювання, ви злочинець. В цьому нема сенсу".

Копель додав, що ці закони "порушують вищий закон в країні, Конституцію Сполучених Штатів Америки."


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.