У ГПУ вважають, що Тимошенко позбавили волі законно

Автор/джерело -  © Дзеркало тижня



Дата публiкацiї - 30.04.2013 14:25 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20566

У Генеральній прокуратурі України наголошують, що запобіжний захід екс-прем’єру Юлії Тимошенко у вигляді арешту у “газовій справі” обирався за старим Кримінально-процесуальним кодексом і на той момент він був законним.

"Рішення суду щодо обрання запобіжного заходу Тимошенко влітку 2011 року було повністю законним, тому що діяв старий з радянських часів Кримінально-процесуальний кодекс, яким передбачалося застосування запобіжного заходу у вигляді арешту у разі виникнення підозри, що звинувачувана особа може уникнути правосуддя або перешкоджати йому", - сказав начальник Головного управління організації участі прокурорів у кримінальному провадженні в суді Генеральної прокуратури України Михайло Шорін, коментуючи рішення ЄСПЛ за скаргою екс-прем’єра.

Він підкреслив, що в даний час діє новий Кримінальний процесуальний кодекс, який "передбачає альтернативні запобіжні заходи і застосування арешту лише у виняткових випадках".

Як повідомлялося раніше, Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) встановив політичну мотивацію арешту екс-прем’єра Тимошенко у "газовій справі" і порушення її прав у зв’язку з арештом. Відповідне рішення ЄСПЛ оголосив 30 квітня.

Захисник екс-прем’єра Сергій Власенко висловив думку, що відновити права Тимошенко за рішенням ЄСПЛ можна, лише випустивши її на свободу - хоча за міжнародними нормами країна сама обирає, як відновити права позивача.

Нагадаємо, 11 жовтня 2011 року Печерський районний суд Києва засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009 році.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.