Адвокат Теличенко назвала два варіанти виконання рішення ЄСПЛ у справі Тимошенко

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 30.04.2013 17:40 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20569

Україна має виконати рішення Європейського суду з прав людини, яким було визнано незаконний арешт екс-прем’єра Юлії Тимошенко.

Про це заявила відомий адвокат Валентина Теличенко сьогодні на прес-конференції у Києві.

За її словами, «судова система і уряд поставлені перед складним вибором після рішення Євросуду у справі Юлії Тимошенко».

«Якщо уряд України не буде оскаржувати рішення ЄСПЛ в апеляційному порядку, то вже через три місяці воно набере законної сили. У кожному разі - судова система України і уряд будуть поставлені перед складним вибором», - сказала вона.

Адвокат зазначила, що влада зараз стоїть перед дилемою: «Є два варіанти: або вчинити відповідно до закону і скасувати вирок судді Кірєєва, не очікуючи нового рішення Європейського суду за скаргою Тимошенко про порушення її права на справедливий суд, або в останній, або передостанній день тримісячного терміну оскаржити рішення ЄСПЛ і ще на два місяці відстрочити набрання ним чинності».

При цьому адвокат зазначила, що зволікання з виконанням рішення ЄСПЛ щодо Юлії Тимошенко «погано позначиться на репутації України».

Вона також нагадала, що як і в рішенні щодо Юрія Луценка, так і в рішенні Європейського суду щодо Юлії Тимошенко йдеться про політичні мотиви переслідування.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.