В Україні встановлено монополію на святкові привітання?

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 30.04.2013 23:22 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20570

Центральні телеканали відмовилися розміщувати привітання Юлії Тимошенко та Арсенія Яценюка з Великоднем.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Об‘єднаної опозиції.

«Протягом трьох тижнів Об’єднана опозиція «Батьківщина» вела переговори з комерційними службами українських телеканалів щодо розміщення привітання лідерів опозиції Юлії Тимошенко та голови парламентської фракції «Батьківщина» Арсенія Яценюка з Великоднем. Центральні канали відмовилися розміщувати ці ролики на будь-яких умовах», - заявили у прес-службі.

Не вдасться привітати українців і свободівцям.

Комерційні служби українських центральних телеканалів відмовили Всеукраїнському об’єднанню «Свобода» в розміщенні відеоролика з Великоднім привітанням, повідомила прес-служба партії.

Упродовж квітня «Свобода» вела переговори з центральними телеканалами щодо розміщення Великоднього сюжету. Було складено медіяплани трансляції відеоролика, які погодили обидві сторони. Проте ближче до Великодня ЗМІ відмовили націоналістам у розміщенні реклами.

Спочатку, посилаючись на відсутність вільного часу в сітці мовлення, в ротації ролика «Свободі» відмовив «Перший національний». А згодом без жодних пояснень розміщувати Великоднє привітання відмовилися й телеканали медіяхолдинґу Пінчука, зокрема «ICTV».

Прикметно, що етерний час для привітання зі святом Господнього Воскресіння відмовилися також надавати Запорізька та Закарпатська обласні державні телерадіокомпанії. Зокрема, Закарпатська ОДТРК знайшла безглузду відмовку: представники телерадіокомпанії послалися на те, що «юрист компанії перебуває у відрядженні», а без нього решта відповідальних працівників не спромоглися укласти договір за стандартним зразком, без підписання якого неможливо надати рахунок. Подібна ж ситуація виникла і в Криму – тут керівники телеканалу взагалі переховувалися від представника «Свободи».

«Можна припустити, що присутність націоналістичної сили в мовленні провідних телеканалів є настільки небажаною, що «Свободі» відмовили в розміщенні матеріялу, який і близько не є політичною рекламою».- підсумовує прес-служба.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.