Першотравень у совковому стилі

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 1.05.2013 20:21 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20571

1 травня прем’єр-міністр Микола Азаров відкрив пам’ятники героям Радянського Союзу, комуністи проводили демонстрації в різних регіонах України.

Ще зранку Президент Віктор Янукович привітав усіх з Першотравнем, наголосивши, що „праця людини – найбільша цінність держави”. Янукович нагадав, що цього року набув чинності новий Закон України «Про зайнятість населення», який повинен забезпечити розвиток економіки, створення робочих місць та подальше підвищення соціальних стандартів.

Державні заходи пройшли в Парку Слави. Зокрема Азаров взяв участь у відкритті пам’ятників двічі героям Радянського Союзу Григорію Береговому і Ахмет-Хану Султану.

"Ці два пам’ятники відкривають Алею героїв Другої світової війни. Вони стоять поруч із пам’ятником тричі Герою СРСР Івану Кожедубу. Поруч з ними будуть відкриті пам’ятники видатним танкістам, піхотинцям, партизанам, і до 70-річчя звільнення Києва від німецько-фашистських загарбників буде створена перша черга Алея воїнської слави", – сказав Азаров.

Як зазначив прем’єр-міністр, до 2015 будівництво Алеї завершиться до початку 2015 року. До наявних пам’ятників, Азаров пообіцяв встановити ще 14.

Акція до 1 травня пройшла у Києві на Європейській площі. За підрахунками київських міліціонерів, в ній взяли до 15 тис. осіб, проте за даними ЗМІ, в демонстрації взяли участь 10-12 тис. осіб.

Традиційно голова КПУ Петро Симоненко поклав квіти до пам’ятника Лєніна на Бесарабській площі, а також закликав українців підтримати вступ країни до Митного союзу на референдумі. До того ж, він розкритикував "спроби олігархів забезпечити вступ України до ЄС".

"Це черговий рівень підвищення безробіття…, будуть ліквідовані машинобудування, суднобудування, літакобудування, ракетобудування й багато інших галузей", - заявив лідер КПУ.

Як повідомляють журналісти, учасникам демонстрації КПУ роздавали по 50 гривень.

У Львові мітинг 50 "лівих" стерегли 500 міліціонерів. Начальник міліції Львівщини Олександр Рудяк на запитання, чому така велика кількість міліціонерів і чи очікували провокацій відповів: "Ми охороняємо громадський порядок, ми не очікуємо провокацій, але були готові до будь-якого розвитку подій".

За даними ЗМІ, мітинг у Львові відбувся без жодних інцидентів.

У Сімферополі в першотравневій ході, за різними даними, взяли участь від 15 до 25 тисяч людей. Колони працівників підприємств і держслужбовців, студентів і школярів, спортсменів і учасників дитячих творчих колективів, захисників тварин і йогів, активістів Партії регіонів, КПУ, «Українського вибору» пройшли проспектом Кірова до площі Радянської з прапорами і повітряними кульками. Головною вулицею міста проїхали байкери і мотоциклісти.

Також свою акцію провели учасники «монстрації»: хлопці та дівчата несли плакати із кумедними фразами.

У мітингу в Херсоні взяли участь близько 300 осіб. Перший секретар обкому КПУ Анатолій Тарановський у виступі на мітингу заявив: "Сьогодні - не свято. Свято було у наші радянські, дорогі нашому серцю часи. Сьогодні ми змушені виходити на площі, щоб заявити протест".

Після закінчення мітингу перед його учасниками виступив театр комсомольської пісні "Полум’яні серця".

Найбільше людей зібралися на святкові заходи в Криму, Севастополі та в Запорізькій області.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.