У Львові відзначення державного свята триває без конфліктів

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 9.05.2013 14:00 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20599

Представники Української республіканської партії “Собор” Григорій Ангел та Ярослав Климовський принесли на Марсове поле у Львові плакати “Геть московські окупанти!” та “Геть вбивці”.

У них виникла коротка дискусія з людьми, що прийшли покладати квіти до меморіалу загиблим воякам.

Григорій Ангел зазначив, що оскільки їх прийшло лише двоє - це не є масовий захід.

Правоохоронці попросили їх сховати плакати, в іншому випадку вони змушені будуть скласти протокол. Після цього Ангел на Климовський пішли. Проте згодом вони з’явились на Пагорбі слави, де також відбувається покладання квітів з нагоди 9 травня.

Міліціонери і тут попросили їх згорнути плакати зі зображенням серпа і молота та нацистської свастики, аргументуючи це рішенням міської ради.

Також на Марсове поле прийшло близько 30 осіб старшого віку покласти квіти. Всім охочим роздають георгіївські стрічки.

Перед тим на Масовому полі відслужили молебень за загиблими вояками.

Як повідомлялось, до цього на Марсовому працівники міліції змусили представника Прогресивної соціалістичної партії згорнути червоний прапор на полі у Львові.

Як повідомлялося раніше, Львівський окружний адміністративний суд ухвалив рішення про заборону проведення ветеранським організаціям і політичним силам 9 травня у Львові мітингів та інших масових заходів.

Львівська міська рада 8 травня скерувала позовну заяву до окружного адміністративного суду з вимогою заборонити проведення акцій 9 травня у Львові окрім тих, що передбачені як офіційні заходи.

Нагадаємо, Львівський окружний адміністративний 7 травня призупинив дію ухвали Львівської міської ради «Про заборону використання символіки СРСР, комуністичної та нацистської символіки на території міста Львова».

25 квітня Львівська міська рада ухвалила рішення про оголошення 8-9 травня у місті Львові Днями скорботи за загиблими у Другій Світовій війні та жертвами тоталітарних режимів. Також депутати прийняли ухвалу, якою заборонили використання 8-9 травня окупаційної символіки СРСР, комуністичної і нацистської символіки на території Львова.

Також 26 квітня Львівська обласна рада прийняла рішення про вшанування пам’яті українців, полеглих у роки Другої світової війни, у якому звертається до органів державної влади та органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, громадських організацій, правоохоронних і силових структур області про недопустимість використання 8 та 9 травня, під час відзначення Днів пам’яті жертв Другої світової війни, радянсько-комуністичної чи нацистської символіки.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.