Хроніки дерибану. Міністр каже, що прихватизація ГТС буде під не зрозуміло який консорціум

Автор/джерело -  © Газета.ua



Дата публiкацiї - 13.05.2013 15:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20619

Питання щодо створення консорціуму з управління українською ГТС має бути вирішено вже цього року.

Про це на прес-конференції у Києві сказав міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький.

Він наголосив, що поки питання щодо формату консорціуму не вирішено однак перемовини по цьому проводяться. Перш за все за словами міністра має бути прийнята відповідна законодавча база.

"Ми ведемо перевомини не лише з створеня дво, трьох чи чотирьох стороннього консорціуму. До того як прийняти рішення перша за все треба прийняти законодавчі акти, потім вже конкретніше приступити до перемовин з інвесторами, які зацікавлені брати участь у купівлі чи чомусь іншому нашої ГТС", - наголосив Ставицькийй, маючина на увазі проект закону, який на разі розробляється Кабміном щодо дозволу приватизації деяких структур НАК Нафтогазу України.

Водночас відповідаючи на уточнюючі запитання чи може подібний закон призвести до фактичної здачі ГТС Росії та виключити трьохсторонній консорціум міністр запевнив, що все буде проводитися чесно.

"Цей закон надасть можливість всім зацікавленим компаніям або інвесторам прийняти участь у перимовинах. А щодо можливості якоїсь махінації, то хочу запевнити, що уряд стояв і стоїть на тому, що максимально прозоро мають відбуватися всі процедури щодо приватизації та й щодо інших рішень" - запевнив міністр.

Крім того Ставицький наголосив, що це питання має бути вирішене вже найближчим часом: "Це питання буде вирішуватися, як на мене, у цьому році тому що як наголосили наші партнери з ЄС — час вже прийшов і треба приймати рішення ".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.