Банкрутуюча влада столиці роздає громадську землю. Ударними темпами

Автор/джерело -  © РБК-Україна



Дата публiкацiї - 1.02.2007 12:34 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2062

За півроку, з вересня 2006 р. по сьогоднішній день, Київська міська рада роздала 500 земельних ділянок.

Про це журналістам заявив народний депутат від фракції БЮТ Анатолій Семинога. За його словами, в Києві залишається невирішеними близько 20 тис. заяв від мешканців, які бажають придбати землю для приватної забудови, а на сесіях виділено лише 200 ділянок для цієї забудови.

Якби земельні ділянки були направлені на аукціони, це дало б можливість сформувати реальну ціну землі, як комунальної власності та її оренди, вважає нардеп. "Теперішня влада провела змову керівників фракції більшості і відмінила так званий пункт 8.5, і знову приступила до розподілу землі", - пояснив А.Семинога.

Він наголосив, що спрямовування земельних ділянок на аукціон дало б можливість збільшити бюджет Києва мінімум вдвічі і в результаті цього дозволило би подолати проблему кризи комунальних платежів та не піднімати комунальні тарифи.

Від “Аратти”: пан Семинога чи наївний, чи таким прикидається. Хто ж буде публічно продавати землю на аукціонах? Особливо в історичному центрі столиці, заздалегідь попепреджуючи громадськість про “сюрпризи”? А головне - буде чітко відомо: хто й за скільки купив ту чи іншу ділянку. А як тоді бути чиновнику? Жити на одну зарплатню? Ага, зараз! Може ще запропонувати їм привселюдно покаятися у гріхах?

А що ж до тарифів, то можемо запевнити пана Семиногу та всю фракцію БЮТ, що у випадку зведення балансу проплачених послуг та фактично наданих, ЖКГ залишиться винним кожному власнику житла й чималеньку суму. Так що не терба марити щодо методів вилучення грошей у громадян. Краще б конфіскували їх у злодіїв.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.