Богатирьова запевнила, що медична реформа триватиме до логічного кінця

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 13.05.2013 22:50 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20620

Мінстр охорони здоров’я Раїса Богатирьова не допускає можливості скасування медичної реформи.

Про це Богатирьова заявила 13 травня під час прес-конференції.

Коментуючи вимоги народних депутатів від Компартії скасувати реформу Богатирьова сказала: "Одне - плескати язиком, а інше - перти плуга".

Мінстр також підкреслила, що не допускає можливості скасування медреформи.

Богатирьова вважає, що поліпшити якість медичної допомоги можна, тільки змінивши саму систему медицини.

"Старі принципи не діють. Нові фінансові механізми не дають можливості змінити цю якість. Потрібно змінювати механізми. І говорити, що поліпшити якість медицини можна, скасувавши реформу, - це неправильно", - сказала Богатирьова.

Як повідомлялося раніше, минулого року на посаді міністра Богатирьова отримала заробітної плати з винагородою 317,262 тис. та 198 тис. грн пенсії, тобто 16, 6 тис на місяць.

Нагадаємо, у квітні колишній міністр охорони здоров’я, а нині народний депутат від Партії регіонів Юрій Поляченко повідомив, що у державному бюджеті на 2013 рік не закладені кошти на медичну реформу.

7 липня 2011 року парламент, попри критику з боку медиків та експертів Головного юридичного управління Верховної Ради, ухвалив закон про реалізацію пілотних проектів з реформування системи охорони здоров’я у Вінницькій, Донецькій і Дніпропетровській областях та Києві.

Експерти вважають, що ініційована урядовцями медична реформа не підвищує доступність і якість медичних послуг. Головними причинами є брак коштів на реалізацію «покращення» та нашвидкуруч підготовлена нормативна база.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.