Черновецький злякався референдуму. Він доручив юристам відтягнути свій кінець

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 1.02.2007 14:09 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2063

Управління правового забезпечення секретаріату Київської міської ради за дорученням Київського міського голови Леоніда Черновецького перевірило відповідність чинному законодавству документів зборів громадян України – мешканців міста Києва, які відбулися 23 грудня 2006 року, з приводу проведення місцевого референдуму.

Про це повідомили в прес-службі КМДА.

Як повідомив в.о. заступника голови КМДА Володимир Головач предметом перевірки були реєстраційна відомість мешканців міста Києва – учасників зборів громадян з проведення місцевого референдуму, протокол зборів громадян, 11 актів про внесення змін і доповнень до протоколу зборів мешканців м. Києва від 23 грудня 2006 року, зобов’язання членів ініціативної групи, написані власноруч, заява про поточне формулювання питань, які були затверджені на зборах ініціативної групи з подальшим винесенням їх на місцевий референдум тощо. Перевірка зазначених документів здійснювалася на предмет їх відповідності вимогам статей 15, 16, 17 Закону України «Про всеукраїнський та місцевий референдуми».

За інформацією в.о. заступника голови КМДА Володимира Головача, перевірка виявила, що реєстраційна відомість містить виправлення – у зв’язку з чим не можна впевнитись у дійсності відображених у ній відомостей. Зокрема, у реєстраційній відомості містяться виправлення прізвищ учасників зборів, місць їхнього проживання, закреслення даних одного учасника зборів та внесення даних іншого, позначка «самовідвід», що не дає можливості встановити, чи дійсно приймала ця особа участь у зборах. У реєстраційній відомості під №1, після підрахунку, виявлені неточності щодо кількості зареєстрованих відповідно до неї учасників. За відомістю зареєстровано 51 особу, а фактично – 42 особи.

Таким чином, подані документи про реєстрацію ініціативної групи з проведення місцевого референдуму, утвореної на зборах громадян України, що відбулися 23 грудня 2006 року в м.Києві, не відповідають вимогам статті 16, 17 Закону України «Про всеукраїнській та місцеві референдуми».

Від “Аратти”: що ж трапилося із столичним мером? Випадково обраний меншістю місцевої громади, пан Черновецький тепер ховається від виборців за бюрократичним парканом?

Та чи врятує це його від обурених тарифним шахрайством киян? Тут вже подачками продпайків люмпену не відбудешся. Й не сховаєшся за подєльників по дерибану столичної земельки. Бо виборці вже, власне, проголосували за довіру мерові. Поки що ногами. Проігнорувавши сплату комірного. І не треба киян лякати позовами до судів. Бо може статися, що громада просто винесе негідну владу із мерії разом із кріслами, прямісінько на славнозвісний полігон №5.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.