Влада готова здати ГТС Росії за підтримку Януковича на виборах 2015 року

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 16.05.2013 10:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20647

Чинна влада в Україні готова здати Росії газотранспортну систему (ГТС) за низьку ціну на російський газ, більші об’єми транспортування блакитного палива через нашу територію, а також за підтримку нинішнього Президента Віктора Януковича на президентських виборах у 2015 році.

Про це в ефірі телеканалу ТВі заявив голова правління альянсу "Нова енергія" Валерій Боровик.

Зокрема, на думку експерта, наразі влада у нашій державі намагається діяти у питаннях навколо ГТС не за прозорою схемою.

"Її, по суті, здадуть за три речі. По-перше, низьку ціну на газ, що дозволить протриматися цій владі ще два роки і, можливо, виграти наступні президентські вибори", - зазначив Боровик.

По-друге, за його словами, влада прагне отримати гарантування прокачки 60 млрд кубометрів газу, що експерти вважають дуже малим для гарантування роботи такої системи.

"Мало б бути не менш ніж 80-100 млрд кубометрів газу. І по-третє, йдеться про гарантування підтримки діючого президента на наступних виборах", - уточнив експерт.

Водночас він не впевнений, що Росія надасть Україні усі ці гарантії.

Як повідомлялось, нещодавно міністр енергетики Едуард Ставицький повідомив - якщо права акціонерів будуть чітко виписані й захищені законом, то Україна може собі дозволити продати більше половини акцій газотранспортної системи.

8 травня перший віце-прем’єр-міністр України Сергій Арбузов вислови сподіваня, що Верховна Рада прийме поданий урядом законопроект, яким фактично скасовується заборона на оренду газотранспортної системи.

Раніше опозиція заявила про намагання уряду Азарова здати українську ГТС Росії.

Нагадаємо, Кабмін запропонував Верховній Раді дозволити приватизацію держпідприємств, дочірніх підприємств Нафтогазу, які займаються транспортуванням газу магістральними трубопроводами і зберіганням його в підземних сховищах. Про це йдеться в законопроекті 2937 від 26 квітня «Про внесення змін до деяких законодавчих актів з метою реформування НАК ««Нафтогаз України».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.