Екс-прем’єр Масол вважає, що Янукович причетний до вбивства Щербаня

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 16.05.2013 15:26 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20656

Журналіст Аліна Стрижак опублікувала у Facebook частину інтерв’ю з екс-прем’єр-міністром України Віталієм Масолом, яка не увійшла в статтю, надруковану в журналі Країна.

Зокрема, журналістка згадала про опозицію, обговорюючи поточну політичну ситуацію в Україні. "Яка опозиція? Прибрали ж Кушнарьова. Якби не прибрали, він був би Президентом. Кірпу вбили. Кравченка. Гетьмана", - парирував Масол.

"Вадим, до речі, моїм сусідом по Кончі був. Вбив його Ющенко. Дружина Гетьмана на похороні кричала: "Це ти його вбив!". А Ющенко, як завжди, робив вигляд, що нічого не помітив. А вони дружили. Гроші не поділили. Банк Україна розвалили, а там же був не один мільярд. У офшорі сто мільйонів було. Гроші, які гастарбайтерам давали, всі через (банк - ред.) Україну йшли", - цитує Стрижак Масола у своєму Facebook.

Журналіст відповіла, що гроші гастарбайтерів йшли через Градобанк Жердицького. "Але це були друзі Ющенка. Я-то їх знаю. Ходив до цих хлопців в Нафтогаз, коли вони не платили гроші одній фірмі. І все, і їхнього заступника посадили. Рік вже сидить. І два роки в Німеччині відсидів. Тому Гетьмана вбив Ющенко. Але ніхто цього не скаже, тому що його застрелять на наступний день", - заявив Масол.

Стрижак також оприлюднила деякі роздуми Масола у справі Щербаня. "Я, наприклад, вважаю, що Щербаня вбив Янукович. Прибрав зі свого шляху. Це ж Донецьк. Я Щербаня знав. Він приходив до мене, коли я був прем’єром. Попросився бути моїм позаштатним радником. Я йому навіть пропуск видав. Він мені подобався своїми здоровими міркуваннями. І тут Щербаня вбивають. Директор шахти Ампілов, якому я три будинки побудував, розповів, як цю справу зробили", - повідомив екс-прем’єр.

Водночас до статті, яка вийшла в журналі Країна, потрапили цитати про екс-прем’єра Юлію Тимошенко. Відповідаючи на запитання, що він думає про газові угоди: "Їх всіх треба судити за цією статтею". "Якби всі сиділи, тоді було б заслужено", - додав Масол, відповідаючи на запитання, чи заслужено відправили до в’язниці Тимошенко.

Журналістка також запитала у колишнього політика, за яких умов в Україні все налагодиться. "Коли до влади не будуть приходити Януковичі, Кучми і Ющенки. Коли Кучма хотів призначити Януковича прем’єром, я був присутній при цій розмові в Кончі. І Кучмі казав: "Не призначай". Це ж кримінальник, з нами ніхто спілкуватися не буде", - заявив Масол.

Він також дав оцінку деяким лідерам опозиції. "Думав, може Кличко. Але - ні. У нього немає промислового мислення. УДАР кулаком не вирішить проблем економіки. У Тягнибока є частина здорових думок. Але він трохи не доріс, в ньому хлоп’яцтво грає: пам’ятник побити, написати на стіні гасло проти Сталіна. Він не зрозумів, за рахунок чого переміг на виборах. Голосували не за нього, а проти Януковича. Якби у нього було рівне ставлення до людей, незалежно від їхньої національності і мови, він би мав шанси стати президентом. Але ставлення свого не змінить", - зазначив екс-прем’єр України.

"За Януковича люди голосувати теж не будуть. Але і владу добровільно він не віддасть. Якщо це і відбудеться, то дуже нескоро. Для цього потрібна зброя", - додав він.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.