Газети “Голос України” та “Урядовий кур'єр” надрукували закон про уряд

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 1.02.2007 23:07 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2066

Сьогодні типографії “Голосу України” та “Урядового кур'єру” отримали офіційний текст Зкону "Про Кабінет Міністрів України" та надрукували у номері, датованому 2 лютого.

Під час друку номерів газети, в типографії були присутні народні депутати від фракції “Регіонів”. Про це щойно повідомили у новинах на каналі СТБ.

Під текст Закону виділили п'ять газетних шпальт.

Під документом стоїть підпис Олександра Мороза, датований 21-им грудня.

Напередодні Голова Верховної Ради Олександр Мороз повідомив, що текст Закону опублікують в обох часописах 2 лютого.

Між тим, у Секретаріаті Президента вважають оприлюднення Закону не легітимним.

Про це сьогодні на брифінгу повідомив заступник глави Секретаріату Президента Ігор Пушкін.

За його словами оприлюднення закону про Кабінет Міністрів за підписом голови Верховної Ради Олександра Мороза буде незаконним.

Він пояснив, що, оскільки Президентом Віктором Ющенком застосовано право вето до цього закону, то його юридичним наслідком є скасування результатів голосування за закон у парламенті та відкриття процедури повторного розгляду цього закону, відповідно до Регламенту.

Він підтвердив намір Президента звернутись до Конституційного Суду.

За словами Пушкіна, це звернення буде визначено як першочергове і тому, відповідно до Конституції, КС має його розглянути у стислі терміни.

“У Конституційному поданні буде зазначена необхідність першочергового розгляду зазначеного подання. Тобто, я сподіваюсь, що Конституційний Суд не буде роками слухати, а заслухає протягом місяця, максимум двох-трьох”, - наголосив він.

Відповідно до чинного законодавства, після оприлюднення, Закон набуває чинності. Подання у Конституційний Суд не зупиняє і не призупиняє дію закону. У разі визнання КС окремих положень Закону такими, що не відповідають вимогам Конституції, Верховна Рада повинна привести їх у відповідність до Основного Закону.

А до цього часу, незалежно від того, визнає Президент легітимність Закону чи ні, він діятиме у редакції, яку офіційно оприлюднено.

Як повідомлялося раніше - така процедура була принята парламентом у 2004 році, перед третім туром голосування на виборах Президента, конституційним законом. За нього проголосувала фракція “Наша Україна”. Нагадаємо, що тоді Ющенко сказав, що це голосування - результат доленосного компромісу політичних сил. Як бачимо - не помилився.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.