Тимошенко заявляє про фальсифікації співробітниками її відмов від участі у судових засіданнях

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 16.05.2013 23:56 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20660

Екс-прем’єр Юлія Тимошенко звернулася із заявою про злочин до прокуратури Харківської області, начальника Качанівської виправної колонії та Печерського районного суду Києва стосовно фальшування акту про начебто її відмову від доставки на допит свідків у «справі Щербаня».

Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив захисник Олександр Плахотнюк.

За його словами, уже почалися перші перевірки з цього приводу. Зокрема, у присутності прокурора та слідчого було з’ясовано у жінки, яка перебуває в одній палаті лікарні «Укрзалізниці» з Юлією Тимошенко, що станом на вчора там не було начальника Качанівської виправної колонії Колпащікова.

«Яким тоді чином підписувався акт про неявку Юлії Тимошенко до суду – невідомо. Але ми знаємо яким і неодноразово про це говорили - це фальшування», - сказав Плахотнюк.

У заяві Юлія Тимошенко зазначає, що жодного разу не відмовлялися від свого етапування на судове засідання, незважаючи на складний стан здоров’я.

Вона також наголошує, що кожного разу керівництво Качанівської колонії і пенітенціарної служби фальсифікували акти про її нібито відмову бути доставленою на судове засідання.

Крім того, Юлія Тимошенко вимагає від прокурора Харківської області надалі забезпечити присутність наглядового прокурора під час організації її доставки до суду.

Захисник заявив, що відповідна заява екс-прем’єр-міністра зареєстрована в Єдиному реєстрі досудових розслідувань.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.