Закон про уряд орилюднено. У ветованій редакції. Маніпуляції із текстом триватимуть

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 2.02.2007 13:32 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2068

В опублікованому в офіційних виданнях Законі про Кабінет Міністрів відсутній пункт 4 частини 7 ст.23, на виключення якого посилався Секретаріат Президента, обґрунтовуючи необхідність ветування уже фактично нової редакції закону.

18 січня прес-служба президента повідомляла, що Віктор Ющенко має намір ветувати закон про Кабінет міністрів, оскільки текст закону, що надійшов йому на підпис, відрізняється від тексту закону, прийнятого парламентом 21 грудня 2006 року.

Президент тоді направив голові Верховної Ради Олександру Морозу лист у котрому вказав на відмінність: з частини 7 статті 23 закону про Кабмін виключений пункт 4.

Закон про Кабмін став першим законом, офіційно опублікованим без підпису президента. Дискусія по законопроекту про Кабінет міністрів почалася ще восени минулого року.

На сьогоднішній ранок немає інформації про скасування або припинення дії ухвали Мукачівського міськррайсуду, що заборонив 22 січня "Урядовому кур'єрові " і "Голосові України" офіційно публікувати закон про Кабмін, повернутий Президентом країни. Ця ухвала була прийнята за позовом члена фракції "Наша Україна" Ігоря Криля.

Генпрокурор Олександр Медведько направив у суд Закарпатської області скаргу, у якій просить скасувати ухвалу Мукачівського суду.

У канцелярії Закарпатського апеляційного суду в четвер ввечері агентству повідомили, що скарга генпрокурора на рішення Мукачівського суду до них не надходила.

У прес-службі Закарпатської облпрокуратури відзначили, що інформації про прийняття в судочинство апеляційним судом скарги в прокуратурі немає.

"Поки інформації немає. Швидше за все, матеріали ще знаходяться в суді першої інстанції, тобто, у Мукачівському суді", - підкреслили в прес-службі. Також в облпрокуратурі додали, що в Апеляційного суду є п'ятиденний термін для розгляду цієї скарги.

Тим часиом, Голова Верховної Ради Олександр Мороз критикує секретаріат президента за невизнання легітимності закону про Кабінет міністрів.

Про це він заявив журналістам у Верховній Раді.

"Закон дійсно оприлюднено. Це повністю відповідає Конституції, жоден її пункт не порушено. Висловлення ж секретаріату в цьому відношенні є цікавими", – заявив Мороз.

Спікер повідомив, що 2 лютого був зареєстрований законопроект про внесення змін до закону про Кабмін.

Він спрогнозував розгляд цього проекту Верховною Радою на майбутньому або наступному пленарному тижні.

"Ми думаємо, що знайдемо оптимальне рішення, щоб цей закон працював ефективно", – заявив Мороз.

Як відомо, сьогодні газети "Голос України" і "Урядовий кур'єр" оприлюднили закон про Кабінет Міністрів, завершивши процедуру його легітимізації.

Президент Віктор Ющенко розцінює оприлюднення закону про Кабмін з підписом Мороза як незаконне і має намір подати Конституційне подання.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.