У міліції кажуть, що знають хто бив журналістів, але затримати не поспішають. Не було команди?

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 20.05.2013 15:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20681

Міліції відома людина, яка била кореспондентку «5 каналу» Ольгу Сніцарчук і фотографа видання «Коммерсант» Владислава Соделя, проте її ще не затримали.

Про це повідомив в. о. керівника управління зв’язків із громадськістю МВС України Сергій Бурлаков.

«Міліція за ці дні вже допитала як свідків близько 70 осіб. Це і співробітники міліції різних підрозділів охорони громадського порядку, й учасники акції. На сьогодні заплановано допитати 20 свідків», – сказав він.

Бурлаков нагадав, що кримінальне провадження проводиться не лише за статтею 125 «завдання легких тілесних ушкоджень», а й додатково, за ініціативою правоохоронних органів, розпочато кримінальне провадження за ст. 171 Кримінального кодексу «перешкоджання законній професійній діяльності журналістів».

Відповідаючи на запитання, чи відома особа, підозрювана в скоєнні злочину, й чому її досі не затримали, Берлаков сказав: «Вживаються заходи для затримання підозрюваних осіб. Зрозуміло, що вона відома, й ми дякуємо журналістам: у нас є їхні знімки, є багато відео, й усі ці матеріали буде долучені до матеріалів кримінального провадження. А після того, як ми опитаємо всіх свідків і знайдемо всіх фігурантів, ми матимемо картину, що там відбувалося. Чому досі не затримано, не можу вам сказати, зрозуміло, що з об’єктивних причин».

За словами представника МВС, розслідування перебуває на контролі глави МВС Віталія Захарченка.

Бурлаков запевнив, що розслідування буде проведене суворо в рамках законодавства.

Коментуючи заяви народного депутата від фракції «Свобода» Андрія Іллєнка на мітингу біля МВС про те, що міліція викликає свободівців на допити повістками у зв’язку з інцидентом 18 травня, Бурлаков сказав: «Можливо, вони і є тими самими свідками у рамках цих двох кримінальних провадженнях».

Журналістку «5 каналу» Ольгу Сніцарчук і фотокореспондента видання «Коммерсант-Украина» Влада Соделя побили молодики спортивної статури.

Журналісти здійснювали відео та фото зйомку того, як молодики відганяли представників ВО «Свобода» від БРДМ, який приїхав до місця проведення акції опозиції «Вставай, Україно!».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.