Луганська та Ростовська областi створять Єврорегiон

Автор/джерело -  © Радіо "Ера-FM"



Дата публiкацiї - 15.05.2006 18:50 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=207

Луганська та Ростовська областi створять Єврорегiон на територiї мiста Краснодон (Луганська область) i Гукiв (Ростовська область). Про це в понедiлок на брифiнгу повiдомив начальник управлiння зовнiшнiх вiдносин Луганської обласної адмiнiстрацiї Сергiй Кириченко.

За його словами, Єврорегiон буде створено на законних пiдставах, у рамках Європейської хартiї транскордонного спiвробiтництва.
С.Кириченко також зазначив, що створення такого регiону дасть змогу Луганськiй i Ростовськiй областям здiйснювати спiльнi проекти.

Метою роботи такого регiону є створення логiстичного центру, який контролюватиме перемiщення товарiв на цiй територiї. Крiм того, начальник управлiння повiдомив, що для реалiзацiї проекту буде залучено кошти державних бюджетiв як України, так i Росiї.

Наразi, за словами керiвника управлiння, тривають переговори щодо пiдготовки цього проекту. Як очiкується, основний план роботи Єврорегiону буде презентовано на п'ятій Мiжнароднiй виставцi "Схiднi ворота України", яка вiдбудеться в Луганську 24-26 травня.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.