Журналісти протестують під вікнами Азарова

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 23.05.2013 10:56 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20703

Більше 50 журналістів прийшли до Кабінету міністрів, аби висловити свою незгоду із позбавленням акредитації журналістів через те, що вони висловили свій протест на засіданні уряду 22 травня.

Про це повідомляє кореспондент Тиждень.ua.
Журналісти тримають плакати «Азаров, чьо такой дєрзкій?», «Дійте!».

Представники ЗМІ у своїх виступах наголосили, що Азаров не має права позбавляти журналістів акредитації.

Присутній на акції юрист зазначив, що журналістам взагалі не потрібна акредитація до органів державної влади. Акредитацію вимагають лише для якоїсь додаткової співпраці.

До представників ЗМІ вийшов прес-секретар Азарова Віталій Лук’яненко. Він повідомив, що прем’єр запросив до себе на 10:00 ранку журналістів, які вчора брали участь у акції протесту.

Проте, за його словами, інші представники ЗМІ не можуть бути присутніми на зустрічі. Також, він не знає, чи позбавлять журналістів акредитації.

На акцію завітав також «журналіст» газети «Боксерська правда». Він сказав, що прийшов від Вадіка "Румуна" і що дуже радий, що «пацани з Білої Церкви теж можуть працювати в ЗМІ і писати «чьоткі» статті». Згодом вявилося, що «журналіст з сємками" - кореспондент «Телекритики».

Як повідомлялося раніше, 22 травня десяток журналістів повернулись до прем’єр-міністра спинами під час засідання, вимагаючи в такий спосіб розслідування побиття журналістки «5 каналу» Ольги Сніцарчук і фотокореспондента газети «Коммерсант» Влада Соделя під час акції опозиції «Вставай, Україно!» у Києві 18 травня.

У відповідь на це Азаров поставив вимогу позбавити всіх учасників акції акредитації й попросив їх вийти з зали.

Згодом прес-секретар прем`єр-міністра Віталій Лук‘яненко повідомив, що Департамент інформації та громадських комунікацій Секретаріату Кабінету міністрів таки позбавить журналістів акредитації.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.