Реалії українського буття. Епідемія сказу на Волині

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 2.02.2007 16:33 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2071

На Волині спалахнула епідемія сказу. Вже шість населених пунктів області оголошено зоною загрози з розповсюдження інфекції.

Як повідомив заступник начальника Ратнівського районного управління ветеринарної медицини Микола Романюк, неблагополучними виявилися, переважно, села в Ратнівському районі. За його словами, починаючи з 14 січня, зафіксовано три випадки сказу серед лисиць, останній 31 січня. За результатами експертизи у всіх випадках підтверджений діагноз – сказ.

Романюк повідомив, що з метою зменшення популяції лисиць, які можуть бути уражені хворобою, в карантинній і загрозливій зонах до кінця березня організований їх відстріл, а фахівці управління ветеринарної медицини проводять щеплення всіх домашніх тварин, котів і собак.

Романюк зазначив, що сказ – украй небезпечне захворювання, враховуючи ще й те, що на нього можуть захворіти як тварини, так і люди. Його переносять, в основному, червоні лисиці, єнотовидні собаки і гризуни.

Як повідомлялося раніше, два випадки зараження людей на сказ було зафіксовано у Херсонській області. Одна людина померла.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.