Азаров думає, що міліції для виконання закону треба якісь знаки

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 23.05.2013 16:48 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20710

В уряді обіцяють подумати, як забезпечити журналістам захист під час масових акцій.

Про це під час зустрічі з журналістами заявив прем´єр-міністр України Микола Азаров.

«На майбутнє необхідно максимально забезпечити захист журналістів під час проведення таких акцій протесту - або опозиції, або інших політичних сил. Для цього треба, щоб журналісти мали чіткі розпізнавальні знаки. Може бути, якісь бейджики або щось інше. Давайте разом продумаємо», - сказав Азаров.

Прем´єр-міністр нагадав, що сам у молодості працював журналістом, тому дуже поважає їх роботу. Але разом з тим його іноді бентежить заангажованість деяких журналістів.

У свою чергу міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко повідомив, що в МВС пройшло засідання експертної ради, на якому обговорювалося питання додаткового захисту журналістів.

«Ми також думали, що, можливо, куртки їм роздати такі, як у «даішників», тільки з написом «Преса». Але ви ж знаєте, наші провокатори наступного разу роздадуть таких курток більше, ніж журналістів у нас в державі», - сказав Захарченко.

Крім того, Азаров підкреслив, що для влади головне, щоб під час акції ніхто не постраждав. «Давайте подумаємо, як зробити так, щоб ці акції проходили спокійно», - сказав Азаров.

Як повідомлялося раніше, 18 травня Софіївській площі сталася бійка між «спортсменами» та прихильниками опозиції. Бійку спровокувала ситуація навколо БРДМ, який їздив з макетом морквини. При цьому «спортсмени» напали на журналістку Ольгу Сніцарчук і фотографа Влада Соделя.

Пізніше з´ясувалося, що найбільш активним нападником був Вадим Тітушко на прізвисько Румун, який займається в спортивному клубі «Будо» в Білій Церкві.

Тітушко був затриманий правоохоронцями, йому було висунуто звинувачення в хуліганстві.

Вчора суд відпустив Тітушка під заставу в 22 940 грн.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.