Чвари між нардепами ПР ставлять під загрозу євроінтеграцію

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 24.05.2013 10:44 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20715

Новообраний співголова комітету парламентського співробітництва (КПС) - органу, який забезпечує взаємодію ВР з Європарламентом вважає, що всередині Партії регіонів виник конфлікт, зокрема, між Іриною Бережною, Сергієм Тігіпком.

Про це він заявив після його обрання співголовою комітету, коментуючи конфлікт, що виник під час вчорашнього засідання, пише газета «Коммерсанть-Украина».

"Якщо хочуть зривати євроінтеграцію - будь ласка, нехай тепер розпускають комітет, перерозподіляють квоти і призначають свого керівника. Але чи хочуть вони цього? У них усередині ПР конфлікт - між Бережною, Тігіпком і так далі", - заявив Петро Порошенко.

"Ірина Бережна намагається зруйнувати досягнутий компроміс, оскільки вона не згодна з кандидатурою Сергія Тігіпка і хоче одноосібно очолити комітет", - упевнений Борис Тарасюк.

Перший заступник голови комітету з питань євроінтеграції Ірина Бережна вчора ввечері відмовилася коментувати результати засідання комітету, а також позицію фракції. Як розповіло джерело видання в ПР, у фракції взяла верх точка зору про те, що керівництво комітету не можна ділити з опозицією і необхідно, всупереч колишнім домовленостям, домогтися призначення свого голови, однак незапланований розвиток подій на засіданні поставив представників ПР у глухий кут. Дев’яти голосів, необхідних для скасування прийнятих вчора рішень, у парламентської більшості немає.

Тим часом не всі представники ПР підтримують ідею ескалації конфлікту. "Якщо будемо тиснути і вимагати одноосібного керівництва, як на це подивляться в Брюсселі? Мені здається, що врешті-решт Сергій Тігіпко та Петро Порошенко будуть обрані співголовами", - поділилася з виданням Ганна Герман.

Як нагадує видання, вчора в перерві пленарного засідання Верховної ради відбулося перше засідання комітету парламентського співробітництва. Цей орган передбачений ключовим договором, укладеним між Україною та ЄС, - угодою про партнерство і співпрацю. Комітет створюється на паритетних засадах Радою і Європарламентом і забезпечує їх взаємодію.

Присутні члени комітету проголосували за обрання двох співголів комітету, одним з яких було обрано Петра Порошенка.

Як повідомлялося раніше, у березні ЗМІ повідомили, що протиріччя між владою і опозицією ставлять під загрозу роботу комітету парламентського співробітництва (КПС) Україна-ЄС – органу, який забезпечує взаємодію Верховної ради та Європарламенту.

Як відомо, нещодавно депутат Європарламенту Павло Коваль висловив стурбованість тим, що комітет Ради з питань євроінтеграції досі не призначив делегацію з парламентського співробітництва України і ЄС.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.