МВФ банкрутує

Автор/джерело -  © ВВС



Дата публiкацiї - 2.02.2007 17:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2072

Стабільний розвиток багатьох економік світу призвів до фінансової кризи у МВФ, який ще кілька років тому виступав як світовий фінансовий пожежник.

Кошти на діяльність МВФ надходять від відсотків з тих позичок, що їх надають країнам, які опинилися у скрутній економічній ситуації. Проте останнім часом економіки країн світу загалом перебували у задовільному стані.

Відтак, бажаючих позичати у МВФ було небагато, а ті країни, що позичали раніше, такі як Росія чи Бразилія, – розплатилися достроково.

Через це доходи МВФ стали скорочуватися. Аби МВФ і надалі міг функціонувати, група фахівців порекомендувала фондові продати 400 тон золота із резервів. Ті 6 мільярдів доларів, які буде здобуто внаслідок цього розпродажу, мають бути інвестовані таким чином, аби з них надходив певний відсоток, який забезпечить стабільніші доходи фонду.

Цю пораду Міжнародному Валютному Фондові буде важко залишити поза увагою, адже серед фінансових важковаговиків, що входять до експертної групи, є і Алан Грінспен, колишній голова Федерального резерву США, а також і нинішній голова Європейського Центробанку. МВФ, у свою чергу, відкидає повідомлення про свою фінансову кризу.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.