Янукович зможе перемогти на виборах тільки розділивши Україну на два ворожих табори

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 27.05.2013 12:39 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20727

Щоб виграти наступні президентські вибори і утримати владу Віктор Янукович використовуватиме фальсифікації та намагатиметься налаштувати одну частину України проти іншої.

Таку думку у своєму блозі на The World Affairs висловив професор політології Ратґерського університету Олександр Мотиль.

«…єдиний спосіб у який Янукович може виграти вибори – поляризувати суспільство. Втім навіть, якщо українське суспільство перетвориться на два ворожих табори на межі громадянської війни, мало реально, що такого поганого лідера як Янукович переоберуть шляхом вільних і справедливих виборів. Тому фальсифікації є неуникними і насильницький розгін масових демонстрацій стає неминучим планом Б», - пише Мотиль.

«Для того, щоб залишитися при владі, Янукович майже напевно зробить наступне: по-перше, перетворить Україну на країну, що складається з двох непримиренних частин, гарантуючи тим самим її нестійкість і некерованість. І, по-друге, він буде примусом підтримувати одну сторону проти іншої і, по суті правити за військовими правилами. Якщо це станеться, перетворення України на авторитарний султанат завершиться. Що ще гірше, зважаючи на те, що виживання і цілісність країни буде повністю залежати від Януковича і його сумнівних здібностей правління, то досить можливо, що султанат впаде, а Україна, ймовірно, заглибиться в громадянський конфлікт, або її східні провінції будуть анексовані Росією, яка боятиметься масового потоку біженців та повторення цієї ситуації в себе», - прогнозує аналітик.

«Я не сумніваюся, що Януковича і регіоналів не хвилює подальше існування України як країни через кілька років. До того часу вони накопичать достатньо багатства, щоб жити комфортно в Європі. Після того як почнеться потоп, вони просто сядуть на приватні літаки і покинуть країну напризволяще», - переконаний Мотиль.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.