За день-два Янукович здасть Кремлю українську ГТС?

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 27.05.2013 18:16 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20733

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький очікує досягнення домовленостей з Російською Федерацією щодо газотранспортної системи (ГТС) на зустрічі президентів обох країн в Астані 28-29 травня.

Про це він сказав журналістам у Києві в понеділок, 27 травня.

"Чого можна очікувати? Домовленості якісь будуть, я в цьому переконаний, позитивні для нашої країни", - сказав Ставицький.

Міністр додав, що переговорний процес щодо ГТС між Україною і РФ триває. При цьому він нагадав, що закон про реформування НАК "Нафтогаз України" ще не прийнятий.

Як повідомлялося раніше, у 26 травня відбувся одноденний робочий візит Віктора Януковича до Російської Федерації, де він провів зустріч із президентом РФ Владіміром Путіним. Про візит стало відомо того ж дня. Водночас за його підсумками жодних офіційний заяв чи оприлюднення певних домоленостей не було.

Проте газета «КомерсантЪ-Украина» з посиланням на власні джерела повідомила, що під час зустрічі йшлося про те, що українська влада готова поступитися Росії контролем над магістральними газопроводами, а контроль над розподільними газопроводами передати групі ВЕТЕК підприємця Сергія Курченка.

На 28-29 травня планується зустріч Януковича з лідерами країн Митного союзу в Астані, у рамках засідання Вищої Євразійської економічної ради.

Раніше ЗМІ повідомляли, що на найближчій зустрічі глав держав ЄврАзЕС може відбутися підписання меморандуму про статус спостерігача України в МС.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.