Міліція рапортує про сотні опитаних свідків у справі про побиття журналістів

Автор/джерело -  © Дзеркало тижня



Дата публiкацiї - 27.05.2013 18:40 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20734

Сьогодні у справі про побиття журналістів Ольги Сніцарчук та Владислава Соделя, яке мало місце 18 травня, міліція допитала вже понад 180 осіб, в тому числі з правоохоронних органів, журналістів та інших присутніх на масових акціях, і проведено понад 240 інших процесуальних дій.

Самій Сніцарчук надана охорона.

Про це на зустрічі з журналістами біля МВС повідомив заступник начальника Головного слідчого управління МВС України Олег Татаров.

За словами Татарова, розслідування цієї справи перебуває на особливому контролі у керівництва МВС.

"Створена слідча група, до якої увійшли 45 досвідчених правоохоронців, серед яких і слідчі, і оперативники, і дільничні інспектори міліції. Також слідчими винесено постанову про застосування заходів безпеки щодо потерпілих у цій справі. Сніцарчук документально надана охорона. Але від реальної охорони вона відмовилася, мотивуючи це тиме що вона зараз вдома і охорона їй не потрібна. Але якщо знадобиться, то вона обов’язково звернеться - зазначив Татаров.

Що ж стосується працівників міліції, які неналежно виконували свої обов’язки з охорони громадського порядку під час подій 18 травня, то, за словами Татарова, проведено службове розслідування, за результатами якого керівництво буде приймати рішення про притягнення цих працівників до дисциплінарної відповідальності.

Як повідомлялося раніше, 18 травня на вулиці Велика Житомирська в Києві сталося зіткнення між прихильниками опозиції, які вийшли на акцію "Вставай, Україно!", і групою бритоголових молодих людей спортивної статури, які прийшли з "антифашистського" мітингу Партії регіонів.

Побачивши журналістів, які знімали те, що відбувається, "спортсмени" заподіяли їм тілесні ушкодження.

Все це відбувалося неподалік від будівлі головного управління МВС у Києві у присутності співробітників міліції, які діяли до останнього моменту. Прокуратура Шевченківського району Києва розпочала розслідування за заявами громадян щодо службової недбалості столичних міліціонерів під час мітингів 18 травня.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.