До рук китайських хакерів потрапили проекти новітньої зброї США

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 28.05.2013 15:53 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20744

Проекти багатьох найбільш передових систем озброєння США потрапили до рук китайських хакерів.

Про це свідчить таємна доповідь, підготовлена для Пентагону і уряду США, яка потрапила в розпорядження видання The Washington Post.

У звіті зазначається, що серед більш ніж двох десятків провідних збройних систем, схеми яких було зламано, - програми, які мають вирішальне значення для американської протиракетної оборони і бойових літаків та кораблів. Експерти попереджають, що електронне вторгнення надало Китаю доступ до передової технології, яка могла б прискорити розвиток його системи зброї і послабити американське військове переважання в майбутніх конфліктах.

Як пише The Washington Post , Наукова рада Міністерства США не звинувачує китайців у крадіжці проектів, але старші високопосадовці та особи з військової промисловості вважають, що ці напади є частиною широкої кампанії шпигунства Китаю проти США.

Такі значні масштаби та цілі нападів пояснюють, чому адміністрація Барака Обами почала все частіше попереджати китайський уряд, щоб той зупинив нестримні кібератаки.

До списку зброї, плани конструкції якої здобули китайські хакери, зокрема належить основна зброя регіональної протиракетної оборони Пентагону в Азії, Європі та Перській затоці. У тому числі проекти для просунутої системи протиракетної оборони Patriot, відомої як PAC-3, армійська система знищення балістичних ракет, відома як Terminal High Altitude Area Defense або THAAD і та система протиракетної оборони на морі Aegis. В звіті також згадуються важливі бойові літаки і кораблі, у тому числі реактивні винищувачі F/A-18, V-22 Osprey, вертоліт the Black Hawk та найдорожча за всю історію зброя - винищувач F-35 Joint Strike Fighter, вартість якого вже досягла $ 1,4 трлн.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.