Велосипедний світлодіодний ліхтар проектує на дорогу сітку

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 28.05.2013 18:51 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20745

Команда з Січуаньського університету отримала престижну нагороду Red Dot Design за свій концепт Lumigrids - LED-підсвітку для велосипеда, яка проектує на дорогу перед велосипедистом сітку, що робить всі нерівності добре видимими.

На пласкій поверхні нічної дороги сітка складатиметься з рівних квадратів, а на нерівній поверхні вона буде деформуватися, - таким чином велосипедист може інтуїтивно зрозуміти рельєф місцевості.

Крім того, підсвічування зробить велосипед більш помітним для пішоходів і транспортних засобів, знижуючи ймовірність зіткнення.

Lumigrids може бути закріплений на кермі велосипеда. Він живиться від вбудованого акумулятора або від обертання коліс велосипеда. Світловий прилад має лише одну кнопку, так що велосипедист може легко використовувати його під час їзди. Перше натискання вмикає живлення, друге натискання змінює режим проекції і, утримуючи кнопку натиснутою упродовж двох секунд, можна вимкнути живлення.

Lumigrids має три режими проекції з різними розмірами клітинки сітки, які можна використовувати, щоб адаптуватися до різних ситуацій - нормальний режим (140x180 мм), високошвидкісний режим (140x260 мм) і командному режимі (300x200 мм).

На пласкій поверхні нічної дороги сітка складатиметься з рівних квадратів, а на нерівній поверхні вона буде деформуватися, - таким чином велосипедист може інтуїтивно зрозуміти рельєф місцевості



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.