Митний союз і зона вільної торгівлі з ЄС ідеологічно несумісні

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 29.05.2013 10:15 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20747

Європейський Союз відчуває зростаючу потребу в обміні позиціями з Російською Федерацією.

Про це заявив комісар ЄС з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле на сесії Парламентської Асамблеї Євро-НЕСТ (ЄС – країни “Східного партнерства”).

“Чим більше ми співпрацюємо з нашими партнерами, тим більше ми відчуваємо потребу у посиленні в обміні точками зору з Російською Федерацією”, - сказав він.

Комісар нагадав, що раз на 2 роки Єврокомісія у повному складі проводить зустрічі з урядом Росії, при чому остання така зустріч відбулася 2 місяці тому в Москві.

За словами Фюле, під час цієї зустрічі Комісія вперше порушила три важливих питання співпраці зі східними сусідами та Росією. “По-перше, ми пояснили відсутність сумісності між угодами про асоціацію та Митним союзом... Ми чітко пояснили: це - не питання політики, це - не питання ідеології”, - сказав Фюле.

Другим важливим питанням, за його словами, стало питання про можливість для країн-учасниць “Східного партнерства” таким чином співпрацювати з Митним та Євразійським союзами, щоб не брати при цьому на себе зобов’язань, які б суперечили при цьому угодам про вільну торгівлю з ЄС.

Третім, за словами комісара, стало питання регуляторних рамок. Він нагадав, що ЄС розвивав свій acquis communautaire протягом кількох десятків років, і висловив думку, що певний час необхідно буде витратити і Євразійському союзу на розробку власних регуляторних рамок.

“Якщо ми будемо розвивати два різних регуляторних поля, то, хочемо ми того чи ні, ми будемо створювати стіну між нами”, - зазначив Фюле.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.