У Кремлі не знають, коли Україна отримає статус спостерігача у МС

Автор/джерело -  © Дзеркало тижня



Дата публiкацiї - 29.05.2013 11:48 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20749

Документ, що надає Україні статус спостерігача у Митному союзі будуть допрацьовувати під час саміту у Казахстані і дата його підписання поки невідома.

Про це повідомив прес-секретар президента РФ Владіміра Путіна Дмітрій Пєсков.

За словами Пєскова, робота над документом, який підготували до саміту в Астані, ще триває і буде вестися на самому саміті.

Як відомо, меморандум про поглиблення співпраці України з Євразійським економічним співтовариством, яка надає Україні статус спостерігача в Євразійській економічній комісії, основному робочому органі Митного союзу - був розроблений до початку саміту в Астані (Казахстан), в якому беруть участь президенти Білорусі, Казахстану, Киргизької Республіки, Росії та України.

Влада України розраховує, що документ буде підписано або безпосередньо на зустрічі, або відразу після неї.

У той же час народний депутат ("Батьківщина") Сергій Соболєв вважає, що статус спостерігача у Митному союзі, з якого вже збираються вийти Білорусь і Казахстан, нічого не дасть Україні.

Як повідомлялося раніше, 27 травня міністр економрозвитку України Ігор Прасолов заявив, що прагнення України набути статусу спостерігача у Митному союзі є недалекоглядним, "враховуючи найближче майбутнє МС".

Раніше інформоване джерело в українському дипломатичному корпусі повідомило, що Україні можуть надати статус спостерігача у Митному союзі, однак без права голосу у засіданнях її виконавчого органу - Євразійській економічній комісії.

Нагадаємо, офіційний візит Віктора Януковича в Астану розпочався напередодні, 28 травня.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.