У Кремлі вже радісно анонсують старт нового союзу

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 29.05.2013 18:40 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20757

Інститут Євразійського економічного співтовариства (ЄврАзЕС) остаточно перестане існувати з 1 січня 2015 року.

Про це заявив перший віце-прем’єр РФ Ігор Шувалов після засідання Вищої Євразійської економічної ради на рівні глав держав, що відбулась в Астані 29 травня.

"Щодо Євразійського економічного союзу і щодо ЄврАзЕС остаточного домовилися, що всі інститути ЄврАзЕС будуть впроваджені в Євразійський економічний союз, і, таким чином, перестане існувати інститут ЄврАзЕС з 1 січня 2015 року", - сказав Шувалов.

Все, що напрацьовано до цього моменту, - договірно-правова база, Парламентська асамблея, субЕврАзЕС повинно перетворитися на інструменти Євразійського економічного союзу.

"Сьогодні дискусія з цього приводу завершена і рішення прийнято остаточне", - підкреслив перший віце-прем’єр РФ.

Нагадаємо, раніше перший віце-прем’єр Росії Ігор Шувалов заявив, що у Митному союзі не передбачений статус спостерігача, такий статус може виникнути в України тільки після підписання договору про створення Євразійського економічного союзу, яке заплановане 1 січня 2015.

Країни Митного союзу Єдиного економічного простору (Росія, Казахстан, Білорусь) підтримали намір України стати спостерігачем у цій організації. Відповідний меморандум планується підписати 31 травня у Мінську на засіданні глав урядів СНД за участю прем’єра Миколи Азарова.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.