Італія шокована

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 3.02.2007 13:14 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2076

Бойня футбольних фанатів в Італії: загинув поліцейський, поранено понад 100 осіб. Скасовано всі матчі національного чемпіонату.

Під час сутичок на футбольному матчі в Італії було поранено більше 100 осіб

Італійська футбольна федерація скасувала всі матчі Серії А та Серії Б після вбивства поліцейського, яке трапилося під час масових зіткнень фанатів з поліцією в Катанні на Сіцилії.

Сутички спалахнули в п’ятницю 2 лютого під час матчу вищої ліги між "Палермо" та "Катанією" - ці сіцилійські команди вважаються давніми суперниками.

За повідомленнями італійських інформаційних агентств, бійка розпочалася, оскільки вболівальники "Палермо" не могли пройти на трибуни стадіону "Катанні" до початку другої половини матчу.

За даними попереднього розслідування, 38-річний поліцейський загинув після того, як один з уболільників вистрелив йому в обличчя потужною петардою.

Внаслідок зіткнень близько 100 чоловік одержали поранення. Один з них перебуває в дуже важкому стані.

Щоб припинити безлад, італійська поліція застосувала сльозогінний газ, який просочився на футбольне поле. У висліді в матчі було оголошена півгодинну перерву. Після зустрічі масові бійки на вулицях міста продовжилися.

"Ми перемогли в цьому матчі, але нам не може подобатися така перемога, - сказав тренер "Палермо", яка виграла в "Катанні" з рахунком 2:1. - Футбол більше так тривати не може. У ньому не буде жодної радості".

Італійська футбольна влада безстроково скасувала усі футбольні матчі в країні, причому не тільки внутрішні, але й міжнародні.

Футболісти Серії А та Серії Б не будуть грати в ці вихідні, а в середу наступного тижня не відбудеться товариська зустріч збірних Італії та Румунії. Скасовано також зустріч італійської молодіжної команди з Болгарією.

Після зіткнень на Сицилії подав у відставку голова клубу "Катанія" Пьєтро Ло Монако. "Я довідався про те, що помер поліцейський, - сказав менеджер. - Зараз говорити про футбол безглуздо. Для мене - це кінець. Я йду з футбольного світу. Я себе в цьому світі більше не бачу. Я дуже любив футбол, але після всього цього він здається мені абсурдом".

Прем’єр-міністр Італії Романо Проді заявив про необхідність "припинити виродження в цьому виді спорту". "Після трагічного інциденту, який трапився в Катанні, перша думка - про постраждалих людей та їхні родини. Але відразу ж після цього я вважаю своїм обов’язком заявити, що необхідно вжити термінові та жорсткі заходи, спрямовані на припинення деградації спорту, приклади чого ми, на жаль, бачимо все частіше й частіше", - сказав італійський прем’єр.

"І призупинення чемпіонату країни - це нехай болюче, але чітке попередження про те, що так більше не може тривати", - підкреслив Проді.

Торік в італійському футболі вибухнув скандал довколо договірних матчів. Зрештою чемпіонський титул було відібрано у "Ювентуса" і передано міланському "Інтеру". Кілька провідних футбольних клубів було переведено в нижчу лігу та позбавлено великої кількості очків.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.