Нардеп Продан не побачила покращення бізнес-клімату в Україні

Автор/джерело -  © Газета.ua



Дата публiкацiї - 30.05.2013 12:15 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20761

Бізнес-клімат в Україні з минулого року не покращився, а зменшення кількості покупців спричинило погіршення ситуації для малого та середнього бізнесу.

Про це сказала народний депутат від УДАРу Оксана Продан під час Всеукраїнського З’їзду малого та середнього бізнесу.

"Бізнес-клімат в Україні, на жаль, не покращився. Чи погіршився, чи не погіршився? Справа в тому, що значно зменшилась купівельна спроможність громадян. Відповідно, зменшились продажі. Тому навіть при рівних умовах зменшення покупців веде до погіршення стану бізнесу. Такі закони природи економіки", - сказала Продан.

Депутат наголосила, що важливим досягненням для підприємців є те, що опозиційні політичні партії внесли до своїх програм їхні вимоги.

"Я знаю, що ми дуже багато чого зробили, зокрема не допустили ухвалення законів про внутрішню торгівлю, введення касових апаратів на спрощеній системі. Можна було пропустити це, а потім братися за вирішення проблеми, але ми не дали їй виникнути. Це наше досягнення", - підкреслила вона.

На думку Продан, влада дослухається до підприємців настільки, наскільки вони згуртовані. Хоча депутат зауважила, що економічна ситуація в Україні дуже складна, а дії влади її зовсім не покращують.

Як повідомлялося раніше, торік під час Всеукраїнського З’їзду малого та середнього бізнесу підприємці озвучили свої вимоги до влади.

Серед них: зменшення кількості податків від 25 до 7, зменшення впливу державу на бізнес та господарську діяльність. Крім того, підприємці вимагали, щоб держава регулювала тільки безпечність товарів і послуг, та їх відповідність до європейських вимог. До Верховної Ради внесено ініційовані попереднім підприємницьким З’їздом законопроекти: "Про внесення змін до закону України "Про адміністративні послуги", "Про внесення змін до ЗУ "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообовязкове державне соціальне страхування".

До Всеукраїнської коаліції малого та середнього бізнесу входить 27 організацій.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.