НБУ готує “сюрприз”: пропонує обмежити операції з електронними грошима до 25 тис. грн на місяць

Автор/джерело -  © Дзеркало тижня



Дата публiкацiї - 30.05.2013 22:12 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20768

Національний банк України (НБУ) пропонує обмежити загальну суму електронних грошей за операціями протягом місяця, до 25 тис. грн.

Про це йдеться в проекті змін до положення про електронні гроші в Україні, оприлюдненому на офіційному сайті регулятора для громадського обговорення.

"Загальна сума електронних грошей, на яку здійснюються операції протягом місяця не повинна перевищувати 25 тис. грн, за винятком, коли сума в 8 000 або більше погашається протягом того ж місяця на вимогу користувача", - йдеться в проекті.

Також у цьому проекті НБУ пропонує встановити перелік банківських послуг з електронними грошима для клієнтів, уточнити вимоги до агентів емітентів електронних грошей, зобов’язати емітентів погоджувати правила випуску електронних грошей до початку такого випуску з НБУ і надавати НБУ інформацію про своїх агентів для ведення реєстру.

Як повідомляється, проект розроблено з метою приведення нормативних документів НБУ у відповідність з нормами чинного законодавства, та його громадське обговорення триватиме до 1 липня поточного року.

За даними Нацбанку, обсяг електронних грошей в обігу в Україні в першому кварталі 2013 року виріс на 42% порівняно з показником першого кварталу 2012 року. Сума операцій з використанням електронних грошей в першому кварталі 2013 року становила 511 тис. грн, збільшившись вдвічі в порівнянні з минулим роком.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.