Президент поза процесом: Україна, розбирайся самотужки

Автор/джерело -  © “Газета по-українськи”



Дата публiкацiї - 3.02.2007 13:31 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2077

Гарант Конституції пропонує журналістам і нації самотужки влаштувати “розборки” з урядом і Верховною радою з приводу неконституційного закону. А він помолиться за нас.

Президент закликає журналістів і громадськість до фахової дискусії довкола прийняття Закону про Кабінет Міністрів, повідомляє офіційне інтернет-представництво Президента України.

Віктор Ющенко закликає журналістів і громадськість «до серйозного діалогу» довкола прийняття антиконституційного, на його переконання, Закону «Про Кабінет Міністрів України».

«Я хочу, щоб журналісти України і нація були занурені в ту формальну і змістовну дискусію, яка точиться відносно цього Закону», – сказав Глава держави в інтерв’ю журналістам у Києво-Печерській лаврі після молебню за здоров’я Українського народу.

За словами Президента, це має бути «серйозна розмова, віддалена від персональних інтересів». «Ви є членами суспільства, будь ласка, говоріть про це», – звернувся В. Ющенко до журналістів.

Президент підтвердив, що невдовзі внесе подання до Конституційного Суду щодо конституційності цього Закону. «Але для мене важливий в даному моменті не сам крок подання, а щоб цей крок зрозуміли, чому і для чого він робиться», – пояснив Президент.

На переконання Глави держави, Закон загрожує тим, що громадськість може втратити контроль над формуванням збалансованої влади.

«Це не проблема Ющенка, це проблема держави і нації. Чи вона формує таку систему влади, яка забезпечує демократичний поступ, чи ми знову повертаємося в систему, де не існує противаг, балансів, де є тільки одна монополія – чи то на брехню, чи на правду», – сказав Президент.

Ющенко мав намір 2 лютого направити конституційне подання до КС із проханням визнати закон про Кабмін неконституційним.

Вранці 2 лютого газети "Голос України" й "Урядовий кур'єр" опублікували закон про Кабмін, повідомляють.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.