Попова влаштовує Київрада з сумнівним статусом

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 31.05.2013 11:41 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20772

Голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов заявляє, що рішення Конституційного суду треба не коментувати, а виконувати.

«Я не можу коментувати рішення Конституційного Суду. Рішення судів потрібно виконувати. У кожному разі, Верховна Рада має ухвалити рішення, і я впевнений, що вона його ухвалить, виходячи з рішення Конституційного суду», – сказав Попов.

Він наголосив, що до виборів готовий у будь-який момент і впевнений у позитивному результаті.

Також голова КМДА заявив, що вважає легітимною роботу Київської міської ради після 2 червня, коли відповідно до законодавства закінчуються її повноваження. «Київська міська рада легітимна до обрання нового скликання, і Конституційний Суд це підтвердив своїм рішенням», – сказав Попов.

Вчора КСУ оприлюднив рішення, відповідно до якого всі чергові місцеві вибори, включаючи вибори в Києві, мають пройти в жовтні 2015 року.

Опозиція заявила про намір просити Центральну виборчу комісію обнулити виборчі списки кандидатів у депутати Київради й позбавити депутатів мандатів.

Також опозиціонери наголошують, що це рішення КСУ не перешкоджає призначенню позачергових виборів мера Києва й Київради. Депутати від опозиційних фракцій пропонують призначити їх на 27 жовтня цього року.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.