Хроніки дерибану. “Київзеленбуд” відмовився від безкоштовних саджанців, щоб освоїти 10 млн гривень

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 31.05.2013 14:12 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20776

“Київзеленбуд” відмовився прийняти у подарунок дерева та кущі, які місту на початку 2013 року запропонувало донецьке підприємство “Фабрика декоративних рослин”.

Про це на прес-конференції "Можливість уникнення корупції в структурах "Зеленбуду" на благо українців" розповів Володимир Розумовський, почесний президент Спілки виробників садивного матеріалу України.

За словами Розумовського, прийнявши подарунок, місто могло б заощадити близько 10 млн гривень.

"Представники "Київзеленбуду" аргументували відмову тим, що Києву не підходить запропонований асортимент, - пояснив Розумовський. - Однак згодом з’ясувалось, що вони закуповують ті ж берези і клени, що і пропонувала компанія. Якби вони погодились прийняти безкоштовні рослини - перекрили б 70% потрібних зелених насаджень".

У свою чергу директор департаменту благоустрою міністерства ЖКГ України Олександр Ігнатенко відзначив, що білі кінські каштани, від яких на столичному Хрещатику відмовились на користь "липових" червоних каштанів Бріоті в першу чергу через нестійкість до молі, в інших містах України успішно рятують від комах.

На його думку, саме білі каштани є символом Києва. Те, що їх вражає міль, Ігнатенко не вважає приводом закуповувати інші сорти дерев. "В Чернігові цю проблему вирішили завдяки вітчизняним науковцям", - підкреслив він.

Коментуючи підміну каштанів на головній вулиці столиці, директор департаменту благоустрою відзначив, що, на його думку, причиною ситуації є "або халатність з боку службовців, або злий умисел".

Як повідомлялося раніше, в травні з’ясувалося, що з 285 каштанів, висаджених у квітні на Хрещатику, тільки два дерева сорту Бріоті - стійкого до молі і несприятливого середовищі. Дві третини дерев виявилися звичайними кінськими каштанами.

За результатами перевірки прокуратури встановлено факти розтрати та привласнення бюджетних коштів в результаті маніпуляцій з каштанами на суму майже 1 млн грн.

Голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов доручив відсторонити від роботи директора комунального управління з утримання зелених насаджень Шевченківського району Олександра Цимбалюка, що укладало договір на поставку саджанців.

Цимбалюк заявив, що підміна каштанів відбулась в Італії.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.