У Кремлі вже минула ейфорія з приводу «приєднання» України

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 31.05.2013 15:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20778

Статус спостерігача в Митному союзі матеріальних вигод не принесе, для їх отримання необхідно прийняти весь комплекс напрацьованих зобов’язань.

Про це заявив помічник Президента Росії Юрій Ушаков.

«Спостерігати за процесами інтеграції, спостерігати за зміцненням господарських зв’язків, торговельно-економічною взаємодією трьох країн, напевно, досить цікаво, але це споглядання ніяких матеріальних вигод для конкретної країни, для її населення не приносить», – заявив Ушаков сьогодні в Москві.

За його словами, для реальної співпраці й отримання дивідендів від інтеграційних процесів треба прийняти весь комплекс напрацьованих Росією, Казахстаном і Білоруссю зобов’язань і правил поведінки. «Тобто увійти всередину процесу. Без цього матеріального навару, до якого, очевидно, прагнуть інші країни, не отримаєш. Це я про спостерігачів», – сказав Ушаков.

Він нагадав, що під час нещодавнього засідання Вищої євразійської економічної ради відбувалася відкрита дискусія глав країн Митного союзу, в якій брали участь президенти України і Киргизстану.

«Атамбаєв і Янукович уважно стежили за тим, як відбувається робота в такому форматі», – сказав помічник Президента Росії, додавши, що лідери країн Митного союзу обговорювали, не приховуючи, наявні відмінності в підходах.

Прем’єр України Микола Азаров сьогодні в Мінську має підписати меморандум, за яким Київ отримує статус спостерігача у Митному союзі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.