КВУ заявляє, що вибори в Ялті було фальсифіковано

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 3.06.2013 10:32 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20784

Кримське відділення Комітету виборців України заявляє про грубу фальсифікацію виборів мера Ялти впродовж останніх чотирьох годин голосування, яке відбулось 2 червня.

Як розповів голова кримського відділення КВУ Андрій Крисько, до 18.00 вкрай низька явка виборців несподівано виросла.

Зокрема, на деяких дільницях за одну годину проголосувало в десять разів більше жителів, ніж раніше. Причому, як відзначили в КВУ, цей сплеск електоральної активності супроводжувався низкою показових явищ, таких як видалення журналістів і спостерігачів з дільниць, видача бюлетеня за виборця невстановленим особам, а також внесення членами комісій якихось записів у списки виборців.

"Все це було кваліфіковано як ознаки однієї системної фальсифікації - вкидання виборчих бюлетенів. І підтвердження не змусили себе довго чекати. На двох виборчих дільницях (у Ялті і в Гаспрі) спостерігачі КВУ зафіксували в урнах для голосування товсті пачки бюлетенів. Причому відразу після цього на одній з дільниць комісія проголосувала за видалення спостерігача з дільниці", - повідомив Крисько.

За інформацією Комітету виборців, аномальна активність була відзначена практично повсюдно, що свідчить про масовий характер застосування даної технології. Крім того, аналогічні випадки вкидання пачок бюлетенів були зафіксовані на низці дільниць та іншими учасниками виборчого процесу.

Як повідомлялося раніше, УДАР заявляв, що журналістам та офіційним спостерігачам намагались завадити слідкувати за ходом голосування на виборах міського голови Ялти.

Загалом 2 червня в 117 населених пунктах країни відбулись позачергові вибори сільських, селищних та міських голів, а також проміжні вибори депутатів місцевих органів влади.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.