Суд оштрафував активістів за акцію на шляху Януковича

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 4.06.2013 11:33 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20800

Оболонський райсуд Києва оштрафував активістів партії “Демократичний альянс”, яких було затримано під час акції на шляху слідування кортежу Президента Віктора Януковича в Києві

Про це повідомили в столичному головному управлінні МВС.

Суд визнав лідера партії - Василя Гацька, та трьох його соратників винним за статтею 185 "Злісна непокора міліції". Активістів зобов’язали сплатити штраф у розмірі 8 неоподаткованих мінімумів.

Активісти вже заявили, що подаватимуть апеляцію. Адвокати активістів раніше повідомили, що до суду прибули свідки, яких не було на місці подій під час затримання активістів.

Нагадаємо, близько 9-ї години ранку 3 червня активісти вийшли на акцію протесту на вулиці Богатирській з плакатами «Янукович, пішов геть з Києва» та «Києву – вибори».

Згідно з даними міліції, деякі з плакатів мали зміст, що ображає та принижує честь та гідність Президента. Окрім цього, в міліції заявили, що активісти перешкоджали руху транспорту по вулиці Богатирській, тим самим порушуючи встановлений порядок проведення мітингів та демонстрацій.

«Правоохоронці, які забезпечували охорону громадського порядку під час проведення акції, звернулись до активістів з вимогою припинити вчиняти протиправні дії. Проте учасники акції звернення правоохоронців проігнорували. Також вони відмовились виконувати законні вимоги представників столичної міліції. Аби припинити порушення чинного законодавства співробітники столичної міліції затримали 4 активістів», - повідомили в міліції.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.