Представництво ЄС стурбоване рішенням КС щодо виборів у Києві

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 5.06.2013 11:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20815

Представництво Євросоюзу в Україні висловило свою стурбованість з приводу рішення Конституційного суду про проведення місцевих виборів у Києві у 2015 році.

Про це повідомив прес-секретар диппредставництва Давід Стулік, коментуючи відповідне рішення КС.

"У зв’язку із загальною метою просуватися до політичної асоціації та економічної інтеграції України з ЄС, ми приділяємо пильну увагу повазі до загальних цінностей, у тому числі таких демократичних принципів, як вільні і справедливі вибори", - заявив Стулік.

У представництві ЄС вважають, що вибори повинні проводитися у розумні проміжки часу.

"У цьому контексті ми глибоко стурбовані оголошеною відстрочкою до 2015 року місцевих виборів у Києві, які останній раз проводилися у 2008 році", - підкреслив дипломат.

Нагадаємо, Конституційний суд прийняв рішення, згідно із яким чергові вибори в Києві повинні проводитися одночасно з місцевими виборами у жовтні 2015 року.

Опозиція заявила про намір просити Венеціанську комісію оцінити правові аспекти рішення КС.

Також опозиціонери вважають, що рішення КС не перешкоджає призначенню Верховною Радою позачергових виборів Київської міської ради і мера Києва. Зокрема, у ВР зареєстровано законопроект, яким пропонується провести вибори мера Києва та депутатів Київради 27 жовтня цього року.

Як відомо, 2 червня завершився визначений Конституцією України термін повноважень Київської міської ради та мера столиці.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.