Через блокування ТСК комуністами і регіоналами парламентського розслідування порушень законів на виборах-2012 не відбулося

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 5.06.2013 12:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20817

Голова Верховної Ради Володимир Рибак оголосив про припинення роботи тимчасової слідчої комісії з питань розгляду фактів перегляду волевиявлення українського народу на парламентських виборах 2012 року.

За словами спікера парламенту, комісія повинна була надати звіт про свою роботу до 21 квітня, але це так і не було зроблено. 21 травня завершився термін роботи комісії.

Як зазначив голова комісії, народний депутат Арсен Аваков (фракція "Батьківщина"), тимчасова слідча комісія звіт підготувала, однак його не зареєстрували в апараті Верховної Ради.

За словами депутата з фракції "Свобода" Ігоря Швайки, представники провладної фракції не з’являлися на засідання комісії і фактично бойкотували її роботу.

Як повідомлялося раніше, по завершенні виборів місії Європейської мережі організацій зі спостереження за виборами відзначала непрозорість підрахунку голосів на виборах Ради. Найбільш масовими порушеннями на виборах ENEMO визнали підкуп виборців, багаторазове голосування і підвіз виборців.

Міжнародна організація зі спостереження за виборами CIS-EMO вважає вибори в Раду юридично не завершеними.

21 березня у Верховній Раді була створена тимчасова комісія, яка мала розслідувати фальсифікації та порушення під час виборів до парламенту у 2012 році. Створення такої комісії було однією з умов розблокування опозицією роботи парламенту.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.