Дітям до 16 років заборонили нічні походи у ресторани і нічні клуби

Автор/джерело -  © Дзеркало тижня



Дата публiкацiї - 5.06.2013 14:55 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20819

Президент Віктор Янукович підписав закон про внесення змін до порядку перебування дитини у закладах громадського харчування та розваг у нічний час.

Про це повідомляє прес-служба президента.

Законом забороняється дітям до 16 років з 22.00 до 6.00 перебувати у закладах, у яких проводиться діяльність у сфері розваг та закладах громадського харчування, якщо їх не супроводжує хоча б один із батьків або інший законний представник дитини.

Також закон зобов’язує власників та посадових осіб розважальних закладів та закладів громадського харчування не пускати у такі заклади з 22.00 до 6.00 дітей до 16 років, яких не супроводжують батьки або інші законні представники, надаючи їм право вимагати у відвідувачів таких закладів документи, які підтверджують досягнення ними 16-річного віку.

Порушення встановленого законом порядку перебування дітей у закладах, в яких здійснюється діяльність у сфері розваг або громадського харчування тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб підприємств, установ, організацій незалежно від форми власності, громадян - власників підприємств чи уповноважених ними осіб, громадян - суб’єктів підприємницької діяльності від 20 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо, Верховна Рада прийняла цей закон 16 травня.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.