Вінчання серед пінгвінів

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 5.02.2007 11:16 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2082

На російській антарктичній станції Беллінсгаузен, в єдиному на шостому континенті православному храмі Святої Трійці, вперше було здійснено таїнство вінчання.

Перший православний храм у Антарктиді

Про це ІТАР-ТАРС із посиланням на начальника станції Олега Сахарова повідомив прес-секретар Арктичного і Антарктичного НДІ Росгідромета Сергій Балясников.

За його словами, вінчалися громадянка Росії Ангеліна Ігоревна Жулдибіна і громадянин Чилі Едуардо Аліага Ілабака, який проходить військову службу на чилійській антарктичній базі. Подружжя перебувало в цивільному шлюбі вже рік, додав він.

У храмі на церемонії вінчання були присутні начальники і співробітники станції Беллінсгаузен, чилійської бази Фрей і аеродрому Марч.

Купол церкви з позолоченим православним хрестом на високому пагорбі - перше, що побачиш з теплохода, який доставляє до Антарктиди туристів-екстремалів

Храм в ім`я Святої Жівоначальної Трійці - єдина православна церква, зведена на найпівденнішому континенті і освячена в лютому 2004 року. Будівництво храму в Антарктиді благословив Патріарх Московський і всієї Русі Алексій II. Дерев`яну церкву на 30 прихожан - першу за майже 200-річну історію наукового освоєння шостого континенту - встановили на пожертвування спонсорів, потім передали в дар Російській православній церкві. У даний час храм є патріаршим подвір`ям Троїце-Сергієвої лаври.

"Купол церкви з позолоченим православним хрестом на високому пагорбі - перше, що побачиш з теплохода, який доставляє до Антарктиди туристів-екстремалів з Вогненної Землі", - підкреслили в Арктичному і Антарктичному НДІ Росгідромету, повідомляє NEWSru.com.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.