Повінь в Європі. Велика вода досягла Відня

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 5.06.2013 18:48 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20824

У середу, 5 червня, рівень води в Дунаї в місті Корнойбург, що розташоване за кілька кілометрів західніше Відня, майже на десять сантиметрів перевищив показники, зафіксовані під час рекордної за останні сто років повені у 2002 році.

Опівдні за місцевим часом рівень води в Дунаї становив 7,97 м, а дебіт річки (об’єм води, що протікає) склав 10,7 тис кубометрів за секунду. Про це повідомляється на офіційному сайті федеральної землі Нижня Австрія.

Зазначається, що тільки за останні дві години рівень води піднявся на 4 см. При цьому, під час рекордної повені у 2002 році максимальний рівень води в Дунаї становив 7,89 м, а об’єм води, яка протікає, досяг 10,4 тис кубометрів.

Дебіт річки в нормальному режимі становить лише близько 2 тисяч кубометрів.

У самому Відні під водою залишаються два з трьох річкових портів. За даними місцевих ЗМІ, вода тут на 40 і 130 сантиметрів вище від рівня причалу. Крім того, за повідомленнями компанії Асфінаг, яка експлуатує мережу федеральних автобанів у країні, в районі міста Штокерау була затоплена розв’язка, яка з’єднує населений пункт зі столицею. Однак дорожнім службам вдалося налагодити рух автотранспорту в об’їзд.

Раніше повідомлялося, що критична ситуація зберігається в Німеччині. Через небезпеку затоплення понад 600 осіб були евакуйовані з Дрездена.

У той же час, на півдні Німеччини ситуація почала нормалізуватися. У баварському місті Пассау, де у вівторок рівень води побив рекорд XVI століття, вода вже почала відступати, люди виходять розчищати вулиці.

Тим часом після сильної повені відновлюється й Прага. Сьогодні, у середу, було відкрито п’ять станцій празького метро. Передбачається, що в середу потяги метрополітену будуть проїжджати без зупинки закриті вісім станцій метро в центрі чеської столиці.

Нагадаємо, в Європі жертвами паводків стали вже близько 10 осіб, найбільше загиблих у Чехії.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.