У професійне свято журналісти прийшли у Межигір’я. Гаранта не побачили

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 6.06.2013 10:52 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20826

Близько 30 журналістів зібралося біля резиденції Януковича у селі Нові Петрівці.

По дорозі міліція не допускала до резиденції машини з журналістами, мотивуючи це тим, що в автівках могли перебувати грабіжники.

Утім одній машині вдалось прорватись ближче до резиденції. Ворота до резиденції охороняє півсотні «беркутівців».

Сільський голова Нових Петрівців Радіон Старенький пояснив журналістам, що суд заборонив проводити акції на цій території. Пізніше він запросив журналістів до ресторану. У відповідь на що працівники ЗМІ повідомили, що зібралися лише, щоб проконтролювати виконання цього судового рішення.

Наразі журналісти покинули територію біля резиденції президента Віктора Януковича Межигір’я у Нових Петрівцях.

Організатори заходу заявили, що мета поїздки досягнута – журналісти переконалися, що судове рішення про заборону масової акції під Межигір’ям виконана в повному обсязі.

Під час акції один з працівників міліції у цивільному підійшов до журналіста «УП» Сергія Лещенка й намагався звинуватити його в тому, що Лещенко своєю автівкою начебто наїхав на одного з міліціантів. Утім потім з’ясувалося, що Лещенку закидають не те, що він наїхав на міліціонера, а те, що потенційно міг це зробити.

Інших інцидентів під час акції не трапилося.

Як повідомлялось, суд заборонив акцію журналістів біля Межигір’я.

Як повідомлялося раніше, сільський голова Нових Петрівців Родіон Старенький звернувся до Київського окружного адміністративного суду з проханням заборонити проведення акції руху «Стоп цензурі» біля резиденції президента Межигір’ї на День журналіста.

В 2012 році голова Нових Петрівців також подав позов про заборону акції журналістів 6 червня під Межигір’ям. Тоді суд заборонив проводити акцію, але журналісти все одно прибули до резиденції Президента контролювати, як виконується рішення суду.

2011 року суд також заборонив руху «Стоп цензурі!» провести у День журналіста акцію біля Межигір’я. 6 червня під президентською резиденцією зібралися близько 60 журналістів, щоб проконтролювати виконання рішення суду. Кортеж Януковича проїхав повз журналістів не спиняючись, натомість до преси вийшла його прес-секретар Дарка Чепак зі святковим тортом, від якого журналісти відмовилися.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.