«Іменне покращення». У Києві спекулянти отримали монополію на залізничні квитки на південь

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 6.06.2013 11:34 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20827

Виїхати у відпустку по Україні – вже проблема. Квитки на потяги – як до Криму, так і на Західну Україну зникають зі швидкістю світла.

Особлива «пожеже» з від’їздом на вихідні до Дня Конституції – навіть на рейси у дорогих літаках напередодні свята залишилося менше 20% вільних місць.

27 червня – якраз перед Днем Конституції – сім’ї з чотирьох осіб не викупити купе на популярні нічні потяги № 298 «Київ - Севастополь» і № 91 «Київ - Львів». В останньому залишилися тільки «люкси» за 608 грн, а в кримському – ті ж «люкси», по 729 грн, і кілька десятків «плацкартів».

Всього по 30 плацкартних місць, станом на 5 червня, залишалося у двох потягах на Сімферополь, пишуть «Вести».

«Поруч – тільки по два на верхніх полицях. Нижні вже розібрали», – уточнили у довідковій вокзалу.

На літо в Україні ввели 93 додаткові потяги, з яких 75 – на Крим.

«Не може зараз такого бути, щоб на напрям був нуль квитків. Пасажирові можуть запропонувати інші потяги, верхні або більш дорогі місця. Щоправда, на День Конституції всі в один день не виїдуть», - кажуть у прес-службі «Укрзалізниці».

Щоб купити квитки на 27-ме не через касу доведеться викласти 450 грн.

«450 грн за квиток (для порівняння: в касі квиток на «Київ - Львів» коштує 199 грн). Не переживайте, людина – потрібна, вона разом із вами і з вашими паспортами йде в касу, і ви там відразу ж купуєте квиток – іменний, як годиться», - сказав таксист, який готовий був виступити посередником.

Поспішити треба і тим, хто готовий летіти до Сімферополя за 964-1442 грн (згідно із сервісом tickets.ua). Приміром, в одній з авіакомпаній повідомили, що в літаках трьох рейсів 27 числа залишилося 16, 26 і 37 місць, а квиток, в середньому, обійдеться у 1044 грн в один кінець.

Щоправда, на 5-те число – першу п’ятницю липня – розкуплено теж більше половини місць, хоча політ обійдеться дешевше, близько 852 грн. Менше 10 місць залишилося і в декількох автобусах на Сімферополь за 289 грн, більше – на інший рейс, по 330 грн.

Як повідомлялося раніше, введення іменних проїзних документів на потяги не допомогло – вокзали, як і раніше, заповнені «квитковими спекулянтами».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.