Нацбанк обмежив готівкові розрахунки

Автор/джерело -  © Дзеркало тижня



Дата публiкацiї - 6.06.2013 20:52 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20836

Національний банк України вирішив : обмежити готівкові операції сумою 150 тисяч гривень з 1 вересня, повідомила заступник голови НБУ Віра Ричаківська на брифінгу у четвер, 6 червня.

Відповідне рішення правління НБУ затвердило на засіданні у четвер.

Як повідомлялося раніше, Рада НБУ у квітні рекомендувала правлінню обмежити максимальну суму готівкових розрахунків між підприємствами (підприємцями) і фізичними особами, а також готівкових розрахунків фізосіб між собою за договорами купівлі-продажу, які підлягають нотаріальному посвідченню.

У НБУ розраховують, що такий крок зменшить витрати на обслуговування готівки, сприятиме детінізації економіки і стимулюватиме зростання ВВП, оскільки дозволить збільшити ресурси банківської системи.

При цьому, за оцінкою Нацбанку, такий крок не призведе до ускладнення ситуації з розрахунками, оскільки у країні вже сформована належна інфраструктура для проведення безготівкових операцій: до початку квітня кількість активних платіжних карток у країні перевищило 33,3 мільйона штук, кількість рахунків фізичних осіб досягла 124 мільйонів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.