Росія економічно воює. Перед візитом Путіна в Україну

Автор/джерело -  © РІА Новості



Дата публiкацiї - 5.02.2007 12:20 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2084

Росія знову обмежила ввезення м'ясо-молочної продукції із України. Мабуть йде активна підготовка до візиту Путіна у Київ.

Росія від сьогодні обмежила кількість пунктів пропуску, через які може постачатися молочна продукція з України, повідомив прес-секретар Россільгоспнагляду Олексій Алексєєнко.

"Ми обмежили пункти пропуску продукції до двох. Раніше такі пункти були по всьому периметру кордону", - сказав він.

Алексєєнко відзначив, що Росія застосувала заходи по обмеженню пунктів пропуску у зв'язку з випадками порушень російського ветеринарного законодавства з боку України.

"Там йшло багато продукції, яка супроводжувалася не належним чином оформленими документами, вона йшла з неакредитованих Росією підприємств", - пояснив він.
Алексєєнко відзначив, що в пунктах пропуску, що залишилися, йде жорстка перевірка всієї молочної продукції, що поступає, включаючи сир, згущене молоко і масло.

Нещодавно, виступаючи на черговому прес-шоу, кремлівський лідер категорично заперечив застосування Росією тактики економічного тиску в міждержавних стосунках.

Від “Аратти”: дивний “стратегічний партнер” в українського керівництва. Як тільки насувається візит в Україну якоїсь кремлівської особи високого чи найвищого рівня - пропорційно наростає антиукраїнська істерія. Що на теренах “братньої” Росії, що на територіях, де при владі московські маріонетки.

Споглядаючи це патологічне явище не один рік поспіль, ми собі крамольно подумали: а чи не дешевше було б просто облишити російських “братів” сам на сам із їхніми проблемами, найбільшою із яких - є кремлівська братія? Ринків для української продукції в світі - хоч греблю гати, тільки треба нашим, типу бізнесменам, “злізти із пічки” та трохи попрацювати, а не сподіватися на традиційну халяву. Бо її вже просто немає, навіть у Росії. Живе ж якось без них увсесь світ. Та ж сама Японія, або, наприклад, та ж Польща. Вони, до речі, на відзнаку від України, не мають а ні черноземів, а ні власного газу й нафти. І - нічого. Живуть не тільки не гірше від нас, а й значно краще. А головне - спокійніше.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.