Урядовці вважають, що вода в гирлі Дунаю підніметься лише на 2 метри

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 7.06.2013 14:30 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20846

До 20 червня рівень води в українській частині річки Дунай підвищиться на два метри.

Про це на брифінгу заявив віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул.

За словами віце-прем’єра, він як глава міжвідомчого оперативного штабу з координації дій центральних та місцевих органів влади обізнаний з ситуацією, штаб проводить постійний моніторинг підвищення води в українських річках і за результатами спостереження прогнозує істотне підвищення тільки в басейні Дунаю.

«Орієнтовно 20 червня вода прийде в Україну... Ми очікуємо підвищення води в Дунаї до двох метрів», - сказав він.

Водночас Вілкул зазначив, що в басейні Дніпра ситуація абсолютно контрольована і основний об’єм води річка вже пропустила. Також він зазначив, що штаб налагодив тісну взаємодію з сусідніми країнами, зокрема з Румунією, для контролю проходження паводкової води.

У свою чергу, голова Держслужби з надзвичайних ситуацій Михайло Болотських заявив, що для запобігання та ліквідації наслідків можливих підтоплень вже було підписано доручення про приведення сил і засобів територіальних органів ДержНС до максимального рівня готовності.

Він також повідомив, що 11 червня відбудеться виїзне засідання штабу в Одеській області для контролю підготовки до можливого підвищення води в басейні Дунаю.

Присутній на прес-конференції голова Державного агентства водних ресурсів Василь Сташук повідомив, що в Дністрі, Дніпрі, річках Закарпаття та Криму вода переважно спадає і, найімовірніше, не досягне небезпечного рівня.

Крім того, директор Гідрометцентру Микола Кульбіда зазначив, що ситуація абсолютно контрольована, і навіть прогнозований паводок на річці Дунай не несе ніякої небезпеки для населених пунктів.

Як повідомлялося раніше, на початку червня ДСНС прогнозувала, що підвищення рівня води в річках Центральної Європи, зокрема в Дунаї, прийде в Україну через 20-25 днів.

Нагадаємо, на початку червня у країнах Центральної Європи сталася повінь, в результаті якого загинуло щонайменше четверо людей. Зокрема, три людини загинули в Чехії й одна – в Австрії. Ще вісім людей зникли безвісти: четверо в Чехії, двоє в Австрії та двоє на півдні Німеччини.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.