Деградація. ГПУ встановила масову клептоманію в армійського комсоставу

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 7.06.2013 23:04 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20851

З початку року у військових частинах виявлено крадіжку 340 тон палива для ракетних двигунів, приладів нічного бачення з танків Т-64 "Булат", боєприпасів та комплектуючих до військової техніки.

Як повідомили в прес-службі Генпрокуратури, про це заявив заступник начальника Головного управління нагляду за додержанням законів у воєнній сфері ГПУ Микола Голомша.

"Прокурорськими перевірками у 20 військових частинах виявлено факти розкрадання посадовцями військових частин боєприпасів, комплектуючих до військової техніки, реалізації надлишкового майна за заниженими цінами", - зазначив Голомша.

Так, виявлено крадіжку 340 тон палива для ракетних двигунів вартістю понад 5 млн. грн., приладів нічного бачення з новітніх зразків озброєння – танків Т-64 "Булат" на понад 1,5 мільйона гривень тощо.

Також мають місце злочини, пов’язані з викраденням патронів та незаконним витрачанням боєприпасів при організації стрільб для сторонніх осіб.

Як зазначив Голомша, Міноборони не контролює збереження військового майна, а робота внутрішнього аудиту є недостатньо ефективною.

"Значна кількість військової техніки вартістю майже 2,5 мільярди гривень без достатніх правових підстав знаходиться на підприємствах Державного концерну "Укроборонпром", - пояснив Голомша.

За його даними, частину військового майна передано спортивним клубам та автошколам, а його збереження не контролюється, через що дещо вже втрачено.
За результатами перевірок розпочато 56 кримінальних проваджень за вчинення корисливих злочинів з військовим майном.

"До Міноборони направлено подання, яким ми вимагаємо не тільки забезпечити збереження військового майна, а й притягнути до відповідальності посадовців оборонного відомства, які винні у виявлених порушеннях", - наголосив представник ГПУ.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.